Aug 2, 2011

satu ogos



1st Ramadan

Black out. Black out kat masjid masa tahiyat akhir rakaat ke 8. Kelam kabut dibuatnya. Habis solat masjid dah gelap, tinggal lampu kecemasan saja yang menyala. Then, cam biasa half jemaah pon balik la kan. Sambung solat lepas tu letrik ada balik dekat masjid. Alhamdulillah. Namun demikian, tidak beberapa lama selepas itu, tiang ellektrik dekat depan rumah kebajikan berhadapan masjid mengeluarkan percikan api seperti mercun das. Buzz! Buzz! Buzzz!! BOOMMM!!!! Padam semuanya.. Hanya ditemani lampu kereta dan motor yang menjalankan tugas mereka lalu lalang macam biasa. Solat tetap diteruskan. Dan kemudianya terdengarlah bunyi bomba datang menjalankan tugas mereka. Namun, disebabkan tiada kebakaran atau apa-apa, mereka pun balik. TNB punya hal, biar diorang setel sendiri.Habis tarawikh, aku pun balik. Tengok-tengok satu Petkome habis gelap gelita. Traffic light bypass depan rumah aku pun padam. Lalu aku pun menanti kalau-kalau ada berlaku kecelakaan jalan raya ke malan tu. Alhamdulillah takda pape pun. Ketika jarum panjang jam hampir mendekati pukul 12, tiba-tiba terdengar bunyi 'bzzt' dan POM! jadilah Koko Krunch!!   ok. I'm keed. Yang sebenarnya letrik telah kembali mengalir seperti biasa. Tamat sudah.
^_^

3 comments:

Jaslin Syafika said...

alhamdulillah sejuk hati bace kawan aku gi masjid..bagus azim

lolita said...

bagus-bagus..
walaupun byk dugaan mdtg..
kau ttp meneruskan solat tarawikh..
alhamdulillah!!

afeb pilah said...

ahaaaaaa!
selamat poso!