Oct 26, 2010

kelakar kot

hahaha. korang guna google chrome tak sebagai browser? kalau korang gune google chrome, nanti masa bukak blog, mana-mana blog la, blog saya pon boley, cuba translate bahasa inggeris. lepas tu baca. hahaha. memang kelakar tahap wukong punye la. hahaha.

try it!

Oct 22, 2010

saranghae

hai!


saranghae. selamat pagi semua. hari ini jumaat lagi. jumaat sudah tiba. kiamat sudah dekat. i'm keep saying this to remind myself. kita hidup tak selamanya. waaaa. ok. anda semua apa khabar? sihat? pekse dah dekat. anda sudah bersedia. apakah anda sedia? saya tak sedia lagi. tengah cuak gila. saya tulis sebab saya tengah macam gembira. gembira gila. gila gila punya. sangat seronok. walaupun baru jumpa lagu ini dalam masa 2 minit tadi(before buat post ini!). part rapping dia memang seronok! wooo. memang best la lagu ini. hahaha. tenang gila. tapi cam happy semacam seyh. haha. sangat seronok. lagu ini memang best. sebab lagu yang saya dengar ini sangat tenang gila. oh. memang best siot. taktau nak tulis apa lagi. rasa macam nak menulis je pagi ini. mungkin sebab bangun awal tadi. weee. seronok nya perasaan ini. lagu ini memang best siot. hahaha. oh. memang saya taktau la apa nak cakap lagi. cuma semoga berjaya untuk peperiksaan kali ini. ah, lagu nak abes. haa. takpa, dia repeat balik. wooo. seronok seh. sambung balik. doakan kejayaan kita semua ya. saya nak mintak maaf la pada semua kalau ada buat anda sakit hati, sakit badan, bengang, dan semacam yang mungkin. saya pun nak minta maaf kalau saya ada mengumpat anda. maaf ya! weee. sangat tenang siot lagu ini. hahaha. wooo. memang seronok siot! hahaha. maaf la kalau anda sakit hati ke kalau baca post ini. haha. weee. btw, i'm not on drugs ok. ;) hahaha. sangat seronok. gila kot tenang. memang best ah. waaa. selamat tinggal. jumpa lagi. waaa. gile seronok. hahaha. memang seronok. weee.

Oct 20, 2010

Oct 18, 2010

kan dah susah...

kan dah susah. aku dah cakap awal awal. aku ni bukan apa. kita ni hidup sama sama. kat atas dunia. dengan orang. bukan dengan binatang.bukan dengan benda. orang ni semuanya ada perasaan. bukan macam benda. bukan macam binatang. ada masanya boleh bawak gurau. ada masanya tak boleh bawak gurau. ada masa boleh bawak bincang. ada masa bawak bertumbuk je.

...

orang mintak tolong aku tolong. orang tak mintak tolong pon aku nak tolong. aku pon pelik dengan diri aku sendiri. memang aku ni suka tolong orang sebab aku tak suka menyusahkan orang. aso, aku tolong la orang. tolong pon ade banyak jenis. tolong makan, tolong tangok. tolong jugak tu. tapi takkan sampai ko dah tua esok aku nak tolong. kot yang baru kenal sehari dua ni ye la aku tolong. tapi kalau dah sepoloh tahun kenal, takkan sepanjang sepoloh tahun nak tolong. tu pun susah.dah tolong bersyukur la. tapi pas tu pulak. nak mintak tolong punya hal. nak mintak tolong ni bukannya susah. cakap jela. ini takkan tiap tiap kali aku nak offer. malu la aku. aku pon ade gak benda nak buat. kalau memanjang susah la. aku bukan apa. tak kesah la tolong orang ni. alhamdulillah. biar orang ingat jasa kita. kita pon dapat pahala. takde salah pon tolong orang ni. bukannya berdosa. lagi la diminta minta tolong orang ni. tapi

...

sikit sikit takda hal. tapi, pepatah pon cakap, lama lama jadik bukit. kot bukit tu di cucuk tanam subur, pokok hidup, pon bagus la jugak. tapi kalau jadik bukit batu buat apa. buat sakit hati orang adala. dah la takda guna. menyemak tengah tengah dunia tu. nak pecahkan pon susah. kene guna bom. tapi kita ni bukan bukit. kita ni manusia. cubalah berubah. bukan susah. hatta teknologi pon boleh berubah, inikan kita manusia. memang la tak boleh nak samakan kita dengan teknologi. tapi kita yang cipta teknologi. manusia yang cipta teknologi. so takkan lah manusia tak boleh berubah. ubah teknologi boleh pulak. ubah fikiran boleh pulak. ubah perangai takkan tak boleh.

....

ko pon ade hati jugak. aku pon ade hati juagk. semua ade hati. kalau dah ade hati, maknanye ade perasaan la jugak kan. so tolong la jaga perasaan orang lain sikit. jangan nak pentingkan diri je. jangan bila susah je baru teringat kat orang. bila nak mintak tolong baru la teringat kat orang. bila senang pegi mampus la ko. jangan la macam tu pulak. esok bila dah lambat dah tak boleh buat ape ape lagi la. masa tu la baru ko tau. baru ko tau yang dia ni macam ni. dia ni macam tu.

...

aku cakap ni sebagai nasihat. bukan nak sakitkan hati sesape. ni cuma pandangan aku. aku taknak fitnah sesape. dosa fitnah fitnah ni. aku pon bukan la baik sangat pon. banyak je dosa aku ni kat Allah. taknak la tambah dosa lagi. kiamat pon dah dekat. ingat, aku tulis ni sebagai nasihat. segala salah silap aku mintak maaf awal awal. ingat asal usul kita. dari tanah kita datang, kepada tanah juga kita pulang. jangan ada rasa memiliki dan dimiliki. Allah adalah Pemilik. dan kita milikNya. amin :)


Oct 17, 2010

:)

Jason Castro - It Matters To Me

alamak

cakap macam cakap dengan meja.
baik tak payah.
ko ingat ko comel ker?
alamak......

Oct 16, 2010

cam haram

sudah la weyh.. kot camni la perangai korang.. tak payah la.. hati orang tak penah piki.. setakat senyum sume orang boley la.. tapi hati ni sape je yang tau.. piki la sendiri..

Oct 14, 2010

sekejap lagi ade lagi




malam malam siang siang
pagi petang pergi menuntut
cakap siang pandang pandang
hati orang bukan buntut

pergi kuliah mencari ilmu
kalau dah jumpa elok kiranya
jumpa seorang janganlah jemu
kalau hati tak lagi berpunya

lain orang lain hati
dari mata turun ke hati
kalau tuduh biar berbukti
bukan boleh sesuka hati

cakap itu satu doa
bukan cakap main lepas
kalau dah memang tak pernah berdoa
patutlah perangai macam hampas

roti kaya roti sardin
roti canai cecah kari
kalau dah order roti bakar
mana nak dapat nasi goreng

hutan rimba di tepi highway
jumpa orang jangan lah 'wey wey'
semua orang ada nama
kot tak tau pun bagilah salam

saja taip pagi pagi
ada kelapangan jum lagi

saaallllaaaaaammmmm!!!

Oct 9, 2010

seswai

alhamdulillah... :D